Wednesday, 22 January 2014

// // Leave a Comment

Isu Halal Shaklee.. Suatu Pencerahan..


   Nota: Penerangan lanjut di sini
   

Sedikit penerangan tentang isu halal Shaklee di Malaysia

Salam semua pembaca sekalian,

Dari dahulu, ramai pihak yang mempersoalkan status halal Shaklee. Sebagai contoh, antara soalan yang selalu ditanya:


"Eii, kenapa xda logo Halal ni? Halal ke?"

"Saya ada baca penggunaan Bovine dalam Omega Guard ni, di USA tu diorang sembelih ke lembu-lembu tu? Konpem?"

"Collagen Powder tu betul ke boleh ambil, sure ke Red Snapper Fish tu dengan seafood & tumbuhan je?"


Kadang-kadang tu naik tarah telinga mendengar semua-semua soalan yang diutarakan



Rakyat Muslim di Malaysia memang sangat prihatin serta mengambil berat tentang isu halal terutamanya bab makanan.


Jadi, pihak kami perlu menerangkan secara jelas berhubung perkara ni bagi mengelakkan salah faham.








Persoalan ini memang selalu timbul ya, selalunya kerana Shaklee bukanlah buatan Malaysia dan ianya diimport dari USA.


Segala yang ditulis di sini hanyalah untuk kesedaran dan pemerhatian. Semoga dengan penjelasan ini dapat memberi manfaat kepada kita ok? 




Biasanya pihak-pihak yang selalunya terlibat adalah:

  • Orang Islam di Malaysia
  • SID (Shaklee Independant Distributor) yang baru dan belum mengenali produk Shaklee dengan mendalam
  • Pesaing-pesaing produk vitamin



Bagi mana-mana pihak yang timbulkan isu ini, yang sangat curious tentang soal halal shaklee, sila baca artikel ini sampai habis, dan semoga anda mendapat jawapan yang sangat jujur, sebab jawapan tu insyaAllah datangnya dari source primer / sumber utama.

Sumber daripada JAKIM sendiri, yang urus isu halal di Malaysia. Jika diamati ayat dari JAKIM tersebut, beberapa kesimpulan dapat dibuat :




Pertama

Oleh kerana Shaklee adalah produk import dari US, maka logiknya bagi Shaklee untuk tidak mempunyai Logo Halal Jakim. Ini kerana Jakim hanya menguruskan pensijilan produk halal hanya untuk Malaysia sahaja.



Kedua

Walaupun begitu, JAKIM mengiktiraf badan badan islam di luar negara yg berkredibiliti tinggi, dan tiada kepentingan yang mengunakan sijil halal mereka utk produk import mereka. US mempunyai beberapa badan halal yg diiktiraf oleh Jakim, antaranya, Islamic Service of America (ISA) yang merupakan agensi yang mengeluarkan sijil halal Shaklee.



Ketiga

Mungkin isu yang ditimbulkan, kenapa sebahagian sahaja yang dapat status halal ISA, dan bukan semua?
1) Produk shaklee yg ada sijil halal ISA sahaja yang masuk Malaysia (Sebab itu produk Shaklee Singapura & Malaysia berbeza)
2) Shaklee sendiri keluarkan statement bahawa produk mereka tidak menggunakan sumber porcine (babi)
3) Syarikat oversea biasanya perlu apply Sijil Halal untuk produk yang ingin mereka pasarkan ke negara muslim
(contoh : AJHT, sudah lama ada dalam pasaran Shaklee tapi dapat masuk pasaran Malaysia hanya setelah berjaya dapat sijil halal).
4) Produk vitamin mmg tiada cop halal, kecuali as Safwa, produk vitamin dari Malaysia setakat ni, syarikat jualan vitamin lain tiada logo halal, kecuali Shaklee.

Please Bear In Mind that Shaklee's product adalah dikategorikan sebagai makanan (Food Supplement), dan bukannya ubat.

Diharap semua penjelasan ini dapat membantu.. anda boleh search sndiri tentang ISA, JAKIM, atau apa apa sahaja berkaitan halal & Shaklee tidak ragu lagi..

Ini jawapan / penjelasan daripada orang-orang lama Shaklee, beserta dengan buktinya sekali. Semoga ini bukan sekadar cakap-cakap biasa sahaja, tetapi jawapan kepada persoalan terhadap isu halal ni.



*kredit untuk Master Lyna Noh yang berkongsi info ini (telah diedit & diolah sedikit bagi memudahkan pemahaman umum)



Baca Lagi

Wednesday, 15 January 2014

// // Leave a Comment

Performance Drink Shaklee



Minuman Elektrolit Terunggul





Salam petang buat semua pembaca. Hari ini saya nak bercakap tentang satu Minuman Tenaga, khas dari Shaklee. Moga perkongsian ini memberi sedikit manfaat buat semua kerana ianya mengenai minuman hebat di musim tengkujuh dan musim yang serba tak menentu ni.


Minuman Tenaga Performance Drink Shaklee


Ia dijual dalam bentuk serbuk seperti jus Tang, bebas karbonat.. Sedap tau? Kalau dulu saya tak pandang sangat apa istimewanya kelebihan Performance Drink shaklee ni...Memang ada sentiasa secanister di rumah tapi jarang berusik, dan juga saya tak tahu pun secara terperinci pentingnya minuman tu. 


Tapi selepas baca serba sedikit tentang pentingnya Minuman Elektrolit dan diberi penjelasan ketika bengkel produk, barulah datang kesedaran untuk rajin minum..hihi


Bagus betul sebenarnya, pengganti minuman tenaga dan yang bergula, selain Cinch Tea. Kenapa la saya tak tahu awal-awal, sampai keras2 serbuk tu dibuatnya haha






Sedikit info tentang elektrolit. Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion.. 

Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan. 




Jadi jika anda sedang mencari minuman elektrolit, pastikan pilihan anda adalah yang terbaik untuk diri sendiri dan keluarga anda. Pilihan saya semestinya Performance Drink Shaklee. Kenapa? kerana ia berbeza dengan jenama yang lain..bukan sahaja rasanya yang lazat, yg penting ia tak bergas dan atas sebab-sebab dibawah.


Kelebihan Performance Drink Shaklee :
  1. Ia terbukti secara klinikal  dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air. 
  2. Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.
  3. Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.
  4. Terbukti secara klinikal:Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina
  5. Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.


Sesuai untuk orang-orang yang :

  • Berpuasa
  • Aktif bersukan
  • Kuat berkerja
  • Orang yang lemah badan
  • Orang yang tidak sihat, eg: demam, cirit-birit, denggi





Jaminan Ketulenan Shaklee

Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.



Testimoni & artikel mengenai Energy Performance Drink Shaklee :









So apa tunggu lagi? Peluang untuk jadikan hidup anda kepada yang lebih baik & bertenaga!


*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.





Hubungi saya pada nombor berikut :
012 - 9277 684 (Faizal)
012 - 684 9717 (Fuzah)

PM / SMS / WhatsApp kami untuk harga yang istimewa, plus free Shaker! (while stock last)

COD untuk area Shah Alam

Baca Lagi

Saturday, 4 January 2014

// // Leave a Comment

Vivix

Tonik Botanikal terbaik yang pernah dihasilkan, merawat sehingga ke sel-sel badan !







Testimoni-testimoni Vivix :





Baca Lagi
// // Leave a Comment

Meal Shakes

Salam ceria untuk semua,

Jom kita berkenalan dengan produk yang tak kurang hebat dari Shaklee iaitu Meal Shakes..



Apa sebenarnya Meal Shakes ni?

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.



Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan  
glycemic index yang  rendah. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan serta sarat dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik untuk anak anda.

Produk Shaklee


6 Fakta Menarik tentang Meal Shakes:

1. Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z, Mineral dan ‘Trace Mineral’

Jika berlaku kekurangan trace mineral ini akan memberi kesan terhadap penyerapan vitamin-vitamin dllm badan dan menyebabkan enzim tidak aktif. Meal shakes juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
# Amat sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.


2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel

Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
# Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran

Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
# Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida

Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
# Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit

Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
# Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6. Detox

Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
# Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit


Siapa yang Sesuai Mengambil Meal Shakes Shaklee?

Bayi bermula 1 Tahun ke Atas

• Sumber utama Vitamin untuk Kanak-kanak

Perangsang kepada anak yang kurang selera makan dan ibu yg sedang menyusu yang mahu menguruskan badan

Ibu Hamil yang mengalami Alahan dan Sukar untuk Makan hidangan yang lengkap dan seimbang

• Mereka yang mengalami Masalah untuk Menelan Vitamin dalam bentuk pil

Warga emas




Produk Shaklee
Baca Lagi
// // Leave a Comment

Cinch Energy Tea





Also called as Minuman Tenaga ya



Tidak lama dulu ada keluar berita dalam suratkhabar menyatakan teh yang dijual di kedai-kedai (teh timbang) boleh menyebabkan KANSER.

Uii Takutnya.... 

Sedangkan teh sepatutnya mempunyai banyak khasiat, terutama Teh Merah (Rooibos), Teh Putih dan Teh Hijau. 
Rooibos -Teh Merah
Teh Putih


Teh Hijau
Kalau difikir-fikirkan nk minum berjenis2 teh ni macam susah je kan.. Yela.. takkan sehari nak mimum 4-5 jenis teh kan?


Jangan risau..  


Kini ada penyelesaiannya...

Cinch Energy Tea Mix





Cinch Energy Tea mix adalah hasil campuran teh-teh terpilih iaitu Teh merah, Teh Hijau dan teh Putih.



Bahan-bahannya yang terkandung didalamnya:

Taurina 
Maltodextrin – bahan daripada jagung 
Rooibos Red Tea Extract –tumbuhan herba dari Afrika … dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea” 
Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dai Jepun (the greener than green superfood) 
Green Tea Extract 
White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum 




Kebaikan dan Khasiat Teh Putih,Teh Merah dan Teh Hijau

1. Rendah Kandungan Kafein (Teh Putih)
2. Tinggi AntiOksidan
3. Mencegah Kanser
4. Bantu rendahkan tekanan darah tinggi
5. Mengurangkan kolestrol
6. Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya
7. Menguatkan tulang
8. Antibakteria dan Antiviral
9. Menggalakkan kulit yang sihat
10. Mengurangkan gula dalam darah. Bantu kurangkan gejala kencing manis
11. Meningkatkan metabolisme dan menggalakkan badan untuk membakar lebih banyak lemak
12. Baik untuk pencernaan .boleh mengelakkan cirit birit
13. Bantu lawan penyakit seperti Asthma dengan mengembangkan saluran pernafasan.






So bagi Penggemar2 teh dah tak perlu risau lagi dengan ancaman kanser sbb teh ni boleh membantu mengelak penyakit kanser... 

TERBAEK LAH!!!



Testimoni & artikel : 









Baca Lagi
// // Leave a Comment

Energy Soya Protein (ESP)

Jom Nikmati Kebaikan ESP !!

Haaa, yang ni saya suka nak bercerita hehe..




Entri kali ini saya nak sharing mengenai kebaikan dan faedah Energizing Soy Protein- ESP

Ramai yang bertanya apa itu ESP? Apa pulak kebaikan ESP?


ESP?? Apa benda pulak tu. Hmm... EPL tau la (English Premier League) :)

Ok.. bagi yang kurang pasti apa itu ESP.. 

Jom saya nak cerita...

ESP adalah Energizing Soy Protein


Sebab utama ESP tersangatla popular dan menjadi bestseller adalah kerana ESP membekalkan sumber protein yang terbaik dan lengkap untuk tubuh.
Kenapa ramai jatuh cinta dengan ESP?


Pertama sekali, ESP adalah untuk semua. Tidak terhad pada ibu menyusu atau wanita yg ingin cantik sahaja. Remaja boleh ambil ESP, nenek, atuk malah orang lelaki juga boleh ambil ESP. One for All!!. Satu canister ESP boleh dirasai oleh semua isi rumah (kanak2 tidak digalakkan).


1 canister ESP = 850gm 


Boleh tahan 1-2 bulan penggunaan tau,

Best kan?



Kenapa ESP Penting?


ESP adalah serbuk protein berkualiti tinggi yang telah melalui kajian klinikal yang paling banyak. Ia mengandungi Kacang Soya Non-GMO dan mengandungi 22 jenis asid amino, yg penting rendah lemak dan rendah kolestrol. Badan kita ni full of cells..kuku, kulit, otot2 dan lain2 yang mane semuanya berasal daripada protein. Jadi, secara ringkasnya,


SEL --> TISU --> ORGAN --> SISTEM --> BADAN ANDA 


Dan disebabkan itu, badan kita sangat memerlukan Protein. Sebabnya makanan utama bagi sel ialah Protein. Sel yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat.






Kalau Tak Cukup Protein Apa akan Berlaku?

• rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
• kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
• punca ulser perut + ulser usus.
• luka lambat sembuh akhirnya berparut.
• ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
• antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang, kurang ketahanan


Antara Faedah dan Kebaikan ESP :

1. Kekal Muda : 
Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. 

2. Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi 
Kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

3. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki 
Genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

4. Kulit Berseri dan Anjal 
Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

5. Pemberi Tenaga Segera 
Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

6. Memulihkan Pigmentasi 
Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

7. Memperbaiki Memori 
Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.



Produk Shaklee





Testimoni-testimoni :








Banyak lagi stok ESP yang ada ni, sebab ESP ni memang antara best seller :

Stok ESP


Baca Lagi
// // Leave a Comment

Collagen Powder Shaklee



Collagen Oh Collagen...



Dalam kumpulan Supplemen Shaklee, bagi yang tak suka pil atau nak tambahan Colagen, Shaklee Collagen Powder ni begitu istimewa hinggakan siapa yang consume mesti nak repeat order. Nak tahu apa yang membuatkannya jadi istimewa? 



Jom kita Check sama-sama :


Bahan-bahan dalam Collagen Powder Shaklee 




1. RSS COLLAGEN DARI SISIK IKAN MERAH

Sisik ikan merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yg lebih kecil berbanding dengan kolagen binatang.


2. EKSTRAK BIJI BENIH CAMELLIA JAPONICA


Ekstrak biji benih Camellia japonica mengandungi asid oleik, iaitu sejenis emolien kulit dan pelembap yg unggul, dan bahan antioksida semulajadi isoflavon yg dapat membantu mengurangkan radikal bebas.


3. EKSTRAK PFAFFIA

Pfaffia juga digelar sebagai ginseng Brazil yg bila digabungkan dengan ekstrak biji benih camellia japonica dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya utk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata. 


4. ELASTIN DARI KOLAGEN IKAN

Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.


4. VITAMIN
C 

Menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yg merosakkan kulit kita.


5. Vitamin B 

Terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.


6. EKSTRAK KERANG-KERANGAN

Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesesaan mata.
7. LACTOBASILUS ACIDOPHILUS

Lactobasilus acidophilus ialah sejenis bakteria baik. Ia membantu mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen. 





Mengapa Shaklee Collagen Powder istimewa berbanding yang Lain?


Kerana ia terdiri daripada Shaklee RSS (red snapper scale) ataupun dikenali sebagai Sisik Ikan Merah, laut dalam

Kenapa Shaklee mengunakan Ikan Merah Sebagai Fomula Istimewanya?

Ini kerana Ikan Merah sangat unik.

Ia boleh menahan tekanan sehingga 20 paun di dasar laut, bertelur dan hidup dengan bebas di lautan dalam.

Jadi, ini menjadinya sebagai sumber kolagen yang sangat lasak dan terbaik.








Kajian telah membuktikan bahawa Shaklee Collagen Powder telah terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah serta menghilangkan kedutan

Hanya selepas penggunaan selama 8 minggu sahaja, kulit menjadi lebih baik, anjal, gebu dan cantik!! Shaklee telah menjamin untuk keputusan yang luar biasa selepas penggunaan 4 kotak Collagen Powder ini.




Kenapa ia berkesan?


  • Saiz molekul yang kecil (1000 Dalton, berbanding 300,000 Dalton untuk saiz collagen yang biasa) dan senang diserap oleh badan
  • Diperkaya dengan 7 ramuan tambahan yang mempertingkatkan tahap keberkesanan Shaklee Collagen Powder.









Kebaikan Shaklee Collagen Powder

  • Melembabkan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Meningkatkan penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Melembutkan dan melicinkan kulit sehingga 69%
  • Mengekalkan pemakaian kekal mekap anda sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  • Menebalkan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%







Kesan & Manfaat Pengambilan Shaklee Collagen Powder

  • ANTI PENUAAN :  Mengurangkan liang-liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan. 
  • MENGHIDRATKAN : Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka.
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT: Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.
  • MELICINKAN : Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
  • MENYUBUR : Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal  dan bersinar.
  • MENCERAH : Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.
  • MENEGANG: Membantu menegang dan menganjalkan payudara


Faedah tambahan kolagen : 
  • Menyokong kesihatan sendi & menguatkan tulang.
  • Membantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut. 


8 Panduan Memilih Colagen Yg Baik 


1. Lebih baik pilih dl bentuk makanan @ cecair berbanding kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan

2. Pilih saiz kolagen sekurang-kurangnya 1000-2000 dalton. Microfine saiz mmbantu penyerapan yg baik kerana saiz ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yg di ambil up to 100% diserap & memberi effect lebih cepat. [Tapi kalo kecil sangat size below 1000 Dalton pun tak bagus juga ya sebab terlalu ringkas bentuknya sehingga tidak stable, dan tidak dapat berfungsi dengan baik]

3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yg unggul & boleh mengunci kelempaban yg berpanjangan.

4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yg tinggi utk mengurangkan kesan pra-penuaan

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B dan Vitamin C utk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri dan Vitamin B pula untuk memberi cell kite tenaga yang secukupnya untuk berfungsi dengan baik

6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi (bonus point)

7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yg merangsang pembentukan asid hyaluronic yg memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dgn serat yg elastin.

8. Last but not least, pastikan ia SELAMAT & TIDAK BERTOKSIN




Ia bukan Collagen biasa.. Tapi Collagen Terbaik yg membantu anda lebih Sihat dan rasa lebih Muda!




Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui pengambilan supplemen kolagen. Jika anda ingin mempunyai kehidupan yang hebat, rasa lebih muda, jagalah kesihatan dan berikan tubuh anda bekalan kolagen yang mencukupi.

Usia 30an elok dah nak start amik Collagen powder ni sebab kolagen semulajadi tubuh mula hilang seawal usia 30an. Jom kita berkolagen. Saya pun dah jatuh cinta dengan product ni.




Testimoni - testimoni pengguna Collagen Powder Shaklee







Pilihan di tangan ANDA... Better Late than Never. Tapi kalo late sangat bimbang kolagen tak meresap sepenuhnya lah hahaha..ye tak. jangan tunggu umur dah 50an baru nak berkolagen bagai :)



Berminat nak dapatkan Shaklee Collagen Powder ini hubungi saya pengedar sah Shaklee anda.

PM / SMS / WhatsApp kami untuk harga superb!


Baca Lagi