Saturday, 4 January 2014

// // Leave a Comment

Collagen Powder Shaklee



Collagen Oh Collagen...



Dalam kumpulan Supplemen Shaklee, bagi yang tak suka pil atau nak tambahan Colagen, Shaklee Collagen Powder ni begitu istimewa hinggakan siapa yang consume mesti nak repeat order. Nak tahu apa yang membuatkannya jadi istimewa? 



Jom kita Check sama-sama :


Bahan-bahan dalam Collagen Powder Shaklee 




1. RSS COLLAGEN DARI SISIK IKAN MERAH

Sisik ikan merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yg lebih kecil berbanding dengan kolagen binatang.


2. EKSTRAK BIJI BENIH CAMELLIA JAPONICA


Ekstrak biji benih Camellia japonica mengandungi asid oleik, iaitu sejenis emolien kulit dan pelembap yg unggul, dan bahan antioksida semulajadi isoflavon yg dapat membantu mengurangkan radikal bebas.


3. EKSTRAK PFAFFIA

Pfaffia juga digelar sebagai ginseng Brazil yg bila digabungkan dengan ekstrak biji benih camellia japonica dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya utk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata. 


4. ELASTIN DARI KOLAGEN IKAN

Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.


4. VITAMIN
C 

Menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yg merosakkan kulit kita.


5. Vitamin B 

Terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.


6. EKSTRAK KERANG-KERANGAN

Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesesaan mata.
7. LACTOBASILUS ACIDOPHILUS

Lactobasilus acidophilus ialah sejenis bakteria baik. Ia membantu mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen. 





Mengapa Shaklee Collagen Powder istimewa berbanding yang Lain?


Kerana ia terdiri daripada Shaklee RSS (red snapper scale) ataupun dikenali sebagai Sisik Ikan Merah, laut dalam

Kenapa Shaklee mengunakan Ikan Merah Sebagai Fomula Istimewanya?

Ini kerana Ikan Merah sangat unik.

Ia boleh menahan tekanan sehingga 20 paun di dasar laut, bertelur dan hidup dengan bebas di lautan dalam.

Jadi, ini menjadinya sebagai sumber kolagen yang sangat lasak dan terbaik.








Kajian telah membuktikan bahawa Shaklee Collagen Powder telah terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah serta menghilangkan kedutan

Hanya selepas penggunaan selama 8 minggu sahaja, kulit menjadi lebih baik, anjal, gebu dan cantik!! Shaklee telah menjamin untuk keputusan yang luar biasa selepas penggunaan 4 kotak Collagen Powder ini.




Kenapa ia berkesan?


  • Saiz molekul yang kecil (1000 Dalton, berbanding 300,000 Dalton untuk saiz collagen yang biasa) dan senang diserap oleh badan
  • Diperkaya dengan 7 ramuan tambahan yang mempertingkatkan tahap keberkesanan Shaklee Collagen Powder.









Kebaikan Shaklee Collagen Powder

  • Melembabkan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Meningkatkan penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Melembutkan dan melicinkan kulit sehingga 69%
  • Mengekalkan pemakaian kekal mekap anda sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  • Menebalkan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%







Kesan & Manfaat Pengambilan Shaklee Collagen Powder

  • ANTI PENUAAN :  Mengurangkan liang-liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan. 
  • MENGHIDRATKAN : Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka.
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT: Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.
  • MELICINKAN : Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
  • MENYUBUR : Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal  dan bersinar.
  • MENCERAH : Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.
  • MENEGANG: Membantu menegang dan menganjalkan payudara


Faedah tambahan kolagen : 
  • Menyokong kesihatan sendi & menguatkan tulang.
  • Membantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut. 


8 Panduan Memilih Colagen Yg Baik 


1. Lebih baik pilih dl bentuk makanan @ cecair berbanding kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan

2. Pilih saiz kolagen sekurang-kurangnya 1000-2000 dalton. Microfine saiz mmbantu penyerapan yg baik kerana saiz ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yg di ambil up to 100% diserap & memberi effect lebih cepat. [Tapi kalo kecil sangat size below 1000 Dalton pun tak bagus juga ya sebab terlalu ringkas bentuknya sehingga tidak stable, dan tidak dapat berfungsi dengan baik]

3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yg unggul & boleh mengunci kelempaban yg berpanjangan.

4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yg tinggi utk mengurangkan kesan pra-penuaan

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B dan Vitamin C utk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri dan Vitamin B pula untuk memberi cell kite tenaga yang secukupnya untuk berfungsi dengan baik

6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi (bonus point)

7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yg merangsang pembentukan asid hyaluronic yg memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dgn serat yg elastin.

8. Last but not least, pastikan ia SELAMAT & TIDAK BERTOKSIN




Ia bukan Collagen biasa.. Tapi Collagen Terbaik yg membantu anda lebih Sihat dan rasa lebih Muda!




Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui pengambilan supplemen kolagen. Jika anda ingin mempunyai kehidupan yang hebat, rasa lebih muda, jagalah kesihatan dan berikan tubuh anda bekalan kolagen yang mencukupi.

Usia 30an elok dah nak start amik Collagen powder ni sebab kolagen semulajadi tubuh mula hilang seawal usia 30an. Jom kita berkolagen. Saya pun dah jatuh cinta dengan product ni.




Testimoni - testimoni pengguna Collagen Powder Shaklee







Pilihan di tangan ANDA... Better Late than Never. Tapi kalo late sangat bimbang kolagen tak meresap sepenuhnya lah hahaha..ye tak. jangan tunggu umur dah 50an baru nak berkolagen bagai :)



Berminat nak dapatkan Shaklee Collagen Powder ini hubungi saya pengedar sah Shaklee anda.

PM / SMS / WhatsApp kami untuk harga superb!