Saturday, 4 January 2014

// // Leave a Comment

Alfafa Complex


Tahukah anda, sistem penghadaman yang baik adalah asas kepada tubuh yang sihat? Semasa proses pembersihan badan, bahan buangan akan disalurkan kepada 5 organ perkumuhan yang utama untuk dikumuhkan iaitu kulit, buah pinggang, kolon, paru-paru dan hati.

Jika kita berusaha untuk membersihkan badan kita tetapi membiarkan sisa buangan terkumpul dengan banyak di dalam organ perkumuhan tanpa memastikan ia dibuang dengan cara yang sepatutnya, sisa buangan ini pasti akan diserap semula ke dalam sel badan kita!

Selain daripada bermanfaat untuk membantu mengurangkan masalah di atas, Alfalfa juga baik untuk usus anda! Maka, ini adalah BERITA BAIK buat mereka yang mengalami masalah bau badan dan sistem penghadaman.

Disyorkan anda mengambil Alfalfa kerana sifat klorofilnya yang anti-bakteria. Jika kita mengambil alfalfa, bakteria punca bau akan dapat dihapuskan.

Ingat pesan Nabi, jaga perut kalian. Ia adalah sumber segala penyakit.


Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Shaklee /Alfalfa Complex Shaklee Yang Utama :

  *  Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.

*  Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

*  Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

*  Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

*  Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit

*  Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan

Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee / Alfalfa Complex Shaklee :

§ Legakan sakit-sakit sendi dan belakang.
§  Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.
§  Memberi kelegaan semasa period.
§  Membantu Merawat arthitis
§  Membantu Merawat athma
§  Mencuci usus bagi membuang toksik
§  Membantu membuang angin dalam badan
§  Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
§  Meneutralkan asid dalam badan
§  Membantu masalah keputihan pada wanita.
§  Membesar dan menegangkan payudara.
§  Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri.
§  Memulihkan urat selepas bersalin.
§  Milk booster
§  Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 

§  Meningkatkan stamina lelaki